NUNAVUT WILDLIFE MANAGEMENT BOARD Agenda: Regular Meeting No. RM 001-2014 Monday, March 10, 2014 (8:30 AM to 4:55 PM) Parish Hall, Iqaluit, Nunavut

	i arisii rian, iqaian, itanavat					
	No:	Item:	Tab:	Presenter:	Time Limit	
8:30 AM to 8:35 AM	1	Call to Order / Opening Prayer		Chairperson	5 minutes	
8:35 AM to 8:40 AM	2	Opening Remarks and Introductions		Chairperson	5 minutes	
8:40 AM to 8:45 AM	3	Agenda: Review and Approval	1	Chairperson	5 minutes	
8:45 AM to 8:50 AM	4	Declaration of Conflict of Interest		Chairperson	5 minutes	
	5	Environment Canada (EC): Issues/Decisions No Submission				
	6	Fisheries and Oceans Canada (DFO): Issues/Decisions				
		· ·				
8:50 AM to 9:05 AM		a) Operational Update	2	DFO Staff	15 minutes	
9:05 AM to 9:20 AM		b) Science Program Update	3	DFO Staff	15 minutes	
9:20 AM to 9:50 AM		c) Northern Shrimp Research Foundation	4	DFO Staff	30 minutes	
BREAK 9:50 AM to 10:	05 AM					
10:05 AM to 11:05 AM		d) Shrimp Total Allowable Catches	5	DFO Staff	60 minutes	
11:05 AM to 11:45 AM		e) Implementation of an Interim Narwhal Flex Quota System	6	DFO Staff	40 minutes	
LUNCH BREAK 11:45	AM to	1:15 PM				
1:15 PM to 1:45 PM		f) Cambridge Bay Arctic Char Management Plan (IFMP)	7	DFO Staff	30 minutes	
	7	Department of Environment-GN (DOE-NU): Issues/Decisions				
1:45 PM to 2:00 PM		a) Fish of Nunavut Book	8	DOE Staff	15 minutes	
2:00 PM to 2:20 PM		b) Baffin Island Caribou Community Consultations and Post-Workshop Update	9	DOE Staff	20 minutes	
2:20 PM to 3:00 PM		c) Peary Caribou Management Plan	10	DOE Staff	40 minutes	
BREAK 3:00 PM to 3:1	5 PM					
3:15 PM to 3:50 PM		Peary Caribou Management Plan Continued			35 minutes	
	8	Nunavut Tunngavik Incorporated (NTI): Issues/Decisions No Submission	\vdash			
	0	Inditiavat i diffigavik iricorporated (NTT). Issues/Decisions No Submission				

	No:	Item:	Tab:	Presenter:	Time Limit
	9	Other Presentations			
3:50 PM to 4:20 PM		a) Request for Increase to Total Allowable Harvest for Bowhead Whale (QWB)	11	QWB	30 minutes
	10	NWMB Presentations			
4:20 PM to 4:50 PM		a) Regional Wildlife Priorities Approval	12	WMB	30 minutes
4:50 PM to 4:55 PM	11	Date and Location of Next Meeting-June 2014	13	Chairperson	5 minutes
		Adjournment and Closing Prayer			