NUNAVUT WILDLIFE MANAGEMENT BOARD Agenda: Regular Meeting No. RM 003-2011 Kugluktuk, Nunavut, October 17-18, 2011

October 17th	No:	Item:	Tab:	Presenter:	Time Limit
8:30 AM to 8:40 AM	1	Call to Order / Opening Prayer		Chairperson	10 minutes
8:40 AM to 8:50 AM	2	Opening Remarks and Introductions		Chairperson	10 minutes
8:50 AM to 9:05 AM	3	Oath of office / swearing in of new Board member		Chairperson / legal	15 minutes
9:05 AM to 9:15 AM	4	Agenda: Review and Approval	1	Chairperson	10 minutes
	5	Environment Canada (EC): Issues/Decisions		EC	
9:15 AM to 9:30 AM		a) Extension of Spring Snow Goose Harvest in Nunavut to June 30	2	WMB-NWMB	15 minutes
9:30 AM to 9:50 AM		b) Recovery Strategy for the Ivory Gull	3	DWM-NWMB	20 minutes
	6	Fisheries and Oceans (DFO): Issues/Decisions		DFO	
9:50 AM to 10:10 AM		a) Species at Risk Act - Northern Bottlenose Whale	4		20 minutes
10:10 AM to 10:30 AM		b) SARA Roundnose and Roughhead grenadier, Atlantic and Deep-water Redfish	5		20 minutes
BREAK 10:30AM to 10	:45 AN	//			
	7	NWMB Items: Issues/Decisions		NWMB staff	
10:45 AM to 11:05 AM		a) NAFO recommendations	6	DWM	20 minutes
11:05 AM to 11:30 AM		b) 2012 Commercial Fishery Allocations	7	DWM	25 minutes
11:30 AM to 11:55 AM		c) DFO-NTI-Narwhal management consultations plan	8	DWM	25 minutes
LUNCH BREAK 11:55	to 1:15	5 PM			•
1:15 PM to 1:45 PM		d) Update narwhal management process-NWMB public considerations	9	DWM	30 minutes
1:45 PM to 2:05 PM		e) Update-WMAC-NWT North and South Beaufort Polar Bear sub-population recommendation	10	DWM	20 minutes
2:05 PM to 2:35 PM		f) South Hudson Bay Polar Bear Voluntary Agreement-User to User Meeting results	11	DWM	30 minutes

October 17th	No:	Item:	Tab:	Presenter:	Time Limit
2:35 PM to 2:55 PM		g) Aboriginal Traditional Knowledge in Polar Bear Management and Research- Workshop results	12	DWM	20 minutes
2:55 PM to 3:15 PM		h) ACCWM MOU Extension	13	DWM	20 minutes
BREAK 3:15 to 3:30 P	М				
3:30 PM to 3:50 PM		i) Conservation Plan for Circum-Arctic Migratory Tundra Caribou and Wild Reindeer	14	WMB	20 minutes
3:50 PM to 4:10 PM		j) WMAC-NWT Management and Conservation Concerns for Dolphin Union Caribou Herd	15	DWM	20 minutes
4:10 PM to 4:30 PM		k) Circumpolar biodiversity monitoring marine plan	16	WCAT	20 minutes
4:30 PM to 4:50 PM		I) Section 24 of the Nunavut Act	17	DWM	20 minutes
October 18th	No.	Item	Tab	Presenter	Time Limit
	8	Other Presentations			
1:15 PM to 1:35 PM		a) Temporary Exemption Permit for 1 Year Muskox	18	Kugluktuk HTA	20 minutes
1:35 PM to 1:50 PM		b) Temporary Exemption Permit for 1 Year Wolf Hunting Season	19	Kugluktuk HTA	20 minutes
1:50 PM to 2:15 PM		c) Kivalliq Muskox Management Plan 2010-2015	20	Kivalliq Wildlife Board	20 minutes
2:15 PM to 3:00 PM		d) Draft Management Plan "Taking Care of Caribou, the CB, BW & BE Barren Ground Caribou Herds Management Plan"	21	ACCWM	45 minutes
BREAK 3:00 PM to 3:1	5 PM				
3:15 PM to 4:00 PM		e) Arviat HTO-NWSF presentation-IQ on WHB polar bears	22	Arviat HTO	45 minutes
4:00 PM to 4:15 PM	9	Date and Location of Next Meeting- December 6-8, 2011-Iqaluit	23	Chairperson	15 minutes
4:15 PM to 4:30 PM	10	Adjournment and Closing Prayer		Chairperson	