DAY ONE: JUNE 12th 2007

TIME OF DAY	COMMERCIAL MARINE FISHERIES DOCUMENT	PROPOSED TIMING FOR SUBMISSIONS, QUESTIONS AND COMMENTS	MAXIMUM PROPOSED TIME
9:00-10:15AM	N/A	Introductions & Opening Prayer: 10 minutes; Opening remarks from the NWMB Chair: 10 minutes; Opening remarks from the parties: 40 minutes; Review and approval of the Agenda: 15 minutes.	1.25 hours
10:15-10:30AM	N/A	Mid-morning break	15 minutes
10:30-12:00 PM	Allocation Policy for Commercial Marine Fisheries: Parts 1 to 4, 6, 7, 9, 10 & 11 (Introduction, Purposes & Objective, Principles & Guidelines, Inshore Fisheries Development, Emerging Fisheries).	Presentation on the Allocation Policy: 45 minutes; Submissions, questions, comments: 45 minutes. (NWMB, parties, public)	1.50 hours (2 hours total)
12:00-1:30 PM	N/A	Lunch break	1.5 hours
1:30-2:00 PM	Allocation Policy for Commercial Marine Fisheries: Parts 1 to 4, 6, 7, 9, 10 & 11 (Introduction, Purposes & Objective, Principles & Guidelines, Inshore Fisheries Development, Emerging Fisheries).	Submissions, questions and comments continued: 30 minutes. (NWMB, parties, public)	30 minutes (2 hours total)
2:00-2:30 PM	Allocation Policy for Commercial Marine Fisheries: Part 8 (Responsible Stewardship); NWMB Policy on Responsible Stewardship.	Presentation on Responsible Stewardship: 30 minutes.	30 minutes (1.5 hours total)
2:30-3:00 PM	Allocation Policy for Commercial Marine Fisheries: Part 8 (Responsible Stewardship); NWMB Policy on Responsible Stewardship.	Submissions, questions, comments: 30 minutes. (NWMB, parties, public)	30 minutes (1.5 hours total)
3:00-3:15 PM	N/A	Mid-afternoon break	15 minutes
3:15-3:45 PM	Allocation Policy for Commercial Marine Fisheries: Part 8 (Responsible Stewardship); NWMB Policy on Responsible Stewardship.	Submissions, questions and comments continued: 30 minutes. (NWMB, parties, public)	30 minutes (1.5 hours total)

DAY ONE: JUNE 12th 2007

TIME OF DAY	COMMERCIAL MARINE FISHERIES DOCUMENT	PROPOSED TIMING FOR SUBMISSIONS, QUESTIONS AND COMMENTS	MAXIMUM PROPOSED TIME
3:45-5:00 PM	Allocation Policy for Commercial Marine Fisheries: Part 5 (Fisheries Advisory Committee); Appendix A to the NWMB Allocation Policy (Terms of Reference for the Fisheries Advisory Committee); Appendix B to the NWMB Allocation Policy (Governance, Business, Benefits and Stewardship Plan Template); Appendix C to the NWMB Allocation Policy (Annual Report Template).	Presentation on the Fisheries Advisory Committee, and the Templates for Governance, Business, Benefits and Stewardship Plans and Annual Reports.	1.25 hours (2.5 hours total)
7:00-9:00 PM	N/A	Only if necessary: Complete the agenda for day one	2 hours

DAY TWO: JUNE 13th 2007

TIME OF DAY	COMMERCIAL MARINE FISHERIES DOCUMENT	PROPOSED TIMING FOR SUBMISSIONS, QUESTIONS AND COMMENTS	MAXIMUM PROPOSED TIME
9:00-9:15 AM	N/A	Opening remarks from the NWMB Chair: 15 minutes.	10 minutes
9:15-10:00 AM	Allocation Policy for Commercial Marine Fisheries: Part 5 (Fisheries Advisory Committee); Appendix A to the NWMB Allocation Policy (Terms of Reference for the Fisheries Advisory Committee); Appendix B to the NWMB Allocation Policy (Governance, Business, Benefits and Stewardship Plan Template); Appendix C to the NWMB Allocation Policy (Annual Report Template).	Submissions, questions and comments: 45 minutes. (NWMB, parties, public)	45 minutes (2.5 hours total)
10:00-10:15 AM	N/A	Mid-morning break	15 minutes
10:15-10:45 AM	Allocation Policy for Commercial Marine Fisheries: Part 5 (Fisheries Advisory Committee); Appendix A to the NWMB Allocation Policy (Terms of Reference for the Fisheries Advisory Committee); Appendix B to the NWMB Allocation Policy (Governance, Business, Benefits and Stewardship Plan Template); Appendix C to the NWMB Allocation Policy (Annual Report Template).	Submissions, questions and comments continued: 30 minutes. (NWMB, parties, public)	30 minutes (2.5 hours total)
10:45-12:00 PM	Allocation Policy for Commercial Marine Fisheries: Part 12 (Exploratory Fisheries Fund).	Presentation on Exploratory Fisheries Fund: 30 minutes; Submissions, questions and comments: 45 minutes. (NWMB, parties, public)	1.25 hours (1.50 hours total)
12:00-1:30 PM	N/A	Lunch break	1.5 hours

DAY TWO: JUNE 13th 2007

TIME OF DAY	COMMERCIAL MARINE FISHERIES DOCUMENT	PROPOSED TIMING FOR SUBMISSIONS, QUESTIONS AND COMMENTS	MAXIMUM PROPOSED TIME
1:30-1:45 PM	Allocation Policy for Commercial Marine Fisheries: Part 12 (Exploratory Fisheries Fund).	Submissions, questions and comments continued: 30 minutes. (NWMB, parties, public)	15 minutes (1.50 hours total)
1:45-3:15 PM	Allocation Policy for Commercial Marine Fisheries: Part 13 (Transparency & Disclosure); NWMB Study of Transparency vs. Confidentiality.	Presentation on Transparency & Disclosure: 30 minutes; Submissions, questions and comments: 1 hour. (NWMB, parties, public)	1.5 hours (1.5 hours total)
3:15-3:30 PM	N/A	Mid-afternoon break	15 minutes
3:30-4:15 PM	Allocation Policy for Commercial Marine Fisheries: Part 14 (Application Procedure & Deadlines).	Presentation on Application Procedure & Deadlines: 15 minutes; Submissions, questions and comments: 30 minutes. (NWMB, parties, public)	45 minutes (45 minutes total)
4:15-5:00 PM	N/A	Closing remarks from parties: 30 minutes; Closing remarks from NWMB Chair: 10 minutes; Closing prayer: 5 minutes.	45 minutes (45 minutes total)
7:00-9:00 PM	N/A	Only if necessary: Complete the agenda for day one	2 hours