## NUNAVUT WILDLIFE MANAGEMENT BOARD Agenda: Regular Meeting No. RM 001-2016 Tuesday, March 15, 2016 (8:30 AM to 4:35 PM) NWMB Boardroom, Igaluit, Nunavut

	No:	Item:	Tah:	Presenter:	Time Limit
8:30 AM to 8:35 AM	1	Call to Order / Opening Prayer	Tub.	Chairperson	5 minutes
0.30 AIN 10 0.30 AIN	<u>'</u>	Can to Crace / Opening Frayer		Onamperson	3 minutes
8:35 AM to 8:40 AM	2	Opening Remarks and Introductions		Chairperson	5 minutes
8:40 AM to 9:10 AM	3	Agenda: Review and Approval	1	Chairperson	5 Minutes
		J			
9:10 AM to 9:15 AM	4	Declaration of Conflict of Interest		Chairperson	5 Minutes
	5	Department of Environment-GN (DOE-NU): Issues/Decisions	2	Drikus Gissing	
9:15 AM to 9:45 AM		a) Baffin Island Caribou Management Plan			30 Minutes
9:45 AM to 10:05 AM		b) Bathurst Caribou Total Allowable Harvest			20 Minutes
BREAK 10:05 AM to	10:20	AM T			Time Limit
10:20 AM to 10:40 AM		c) Bluenose-East Caribou Total Allowable Harvest			20 Minutes
	6	Fisheries and Oceans Canada (DFO): Issues/Decisions	3	Chris Lewis	
10:40 AM to 10:55 AM		a) Operational Update			15 Minutes
10:55 AM to 11:10 AM		b) Cambridge Bay Char			15 Minutes
11:10 AM to 11:25 AM		c) Narwhal Consultation Plan			15 Minutes
11:25 AM to 11:40 AM		d) Continuation of Interim Narwhal Flex-Quota System for 2016/2017			15 Minutes
11:40 AM to 12:00 PM		e) Integrated Fisheries Management Plan for Atlantic Walrus in Nunavut			20 Minutes
LUNCH BREAK 12:00	) PM t	to 1:10 PM			
		Fisheries and Oceans Canada (DFO): Cont.			
1:10 PM to 1:25 PM		f) Blue Whale Action Plan			15 Minutes
1:25 PM to 1:40 PM		g)Thorny Skate Consultation Report			15 Minutes
	7	Environment Canada (EC): Issues/Decisions	4	Lisa Pirie	
1:40 PM to 2:05 PM		Listing of Red-Necked Phalarope as Species of Special Concern			25 Minutes
	8	Nunavut Tunngavik Incorporated (NTI): Issues/Decisions No submissions			
		January Company Compan			

	9	Qikiqtaaluk Wildlife Board	5	QWB Chair	
2:05 PM to 2:20 PM		a) Polar Bear Credit			15 Minutes
2:20 PM to 2:35 PM		b) Letter Regarding the Integrated Fisheries Management Plan for Atlantic Walrus			15 Minutes
	10	Mayukalik (Kimmirut) Hunters and Trappers Organization	6	QWB Staff	15 Minutes
2:35 PM to 2:50 PM		Letter Regarding Allocation of Davis Strait Polar Bear Total Allowable Harvest			15 Minutes
	11	Mittimatalik (Pond Inlet) Hunters and Trappers Organization	7	QWB Staff	
2:50 PM to 3:05 PM		Letter Regarding Baffin Island Caribou Total Allowable Harvest Allocation			15 Minutes
BREAK 3:05 PM to 3:20 PM				Time Limit	
	12	NWMB Presentations:	8		
3:20 PM to 3:40 PM		a) Metal related oxidative stress and DNA damage in ringed seal population from the Strathcona Sound (Arctic Bay, Nunavut)		WMBHS	20 MInutes
3:40 PM to 4:00 PM		b) Walrus Traditional Knowledge / Management Workshop		WMBF	20 MInutes
4:00 PM to 4:20 PM		c) Community-based grizzly bear monitoring on Victoria Island, Nunavut		WMBHS	20 MInutes
4:20 PM to 4:30 PM	13	Other Business		Chairperson	10 Minutes
4:30 PM to 4:35 PM	14	Date and Location of Next Meeting	9	Chairperson	5 Minutes
	15	Adjournment and Closing Prayer			